Els instituts comencen el curs escolar amb nous currículums

Aquest dimecres al matí uns 890.000 alumnes de secundària, batxillerat i FP d'arreu de Catalunya han tornat a classe. Ho han fet uns dies abans de l'habitual i amb l'estrena d'uns currículums més competencials.  

La tornada a l'institut pels estudiants d'ESO, Batxillerat i Formació Professional ha vingut acompanyada de canvis. El primer i més notori ha estat l'avançament de les classes, que ha derivat a "reajustar les reunions d'inici de curs dels docents".

També, s'han produït novetats en els currículums dels alumnes en totes les etapes educatives. En concret, es vol prioritzar el treball competencial, a través de l'elaboració de projectes, i deixar enrere l'aprenentatge memorístic. En el cas del Batxillerat es redueixen les hores de les matèries comunes i guanyen pes les optatives, vinculades a la modalitat escollida.

En el primer dia amb les aules obertes, el Departament d'Educació encara no ha aprovat els nous currículums, fet que ha generat maldecaps entre el professorat. A l'Institut Sant Feliu, per exemple, asseguren "que és un repte i un canvi important de filosofia". Tot i això, argumenten "que els docents estan acostumats als canvis" i miraran "d'adequar-se el millor possible".

En concret, les ràtios en aquest centre educatiu del Baix Empordà es situen en 30 alumnes per aula a l'ESO, 35 al Batxillerat i en els Cicles Formatius, a causa de l'alta demanda, en són 33.

Aquest dimecres han entrat primer els joves que començaven secundària, i més tard, ho han fet la resta de matriculats. Enguany, a l'Institut Sant Feliu compten amb un miler d'alumnes.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat