El CAP de Palafrugell adquireix E-bikes per desplaçar-se a casa dels pacients

Palafrugell

Data: 05/10/2023

A partir d'ara, els professionals sanitaris del CAP de Palafrugell poden desplaçar-se als domicilis dels pacients que no poden acudir al centre, d'una forma més neta, més saludable i més sostenible: amb bicicleta elèctrica. La iniciativa neix amb l'objectiu de desenvolupar projectes que aportin millores no només al medi ambient i a la salut dels ciutadans, sinó també als mateixos professionals i al conjunt de la comarca.

El CAP de Palafrugell adquireix bicicletes elèctriques per desplaçar-se a casa dels pacients que no puguin acudir al consultori amb l'objectiu d'optimitzar la mobilitat del personal sanitari pel poble i els seus voltants, i guanyar temps en desplaçaments i estacionaments durant les visites.

El projecte neix arran de l'edició passada de la Setmana Europea de la Mobilitat, quan es va plantejar una prova pilot a Palamós i a Palafrugell, amb un total de 100 km pedalats de manera elèctrica durant 14 dies i 18 kg de CO₂ evitats a l'atmosfera.

Així, davant d'aquests bons resultats i la bona acollida entre els diferents professionals, va decidir-se apostar per aquesta forma de mobilitat per a l'atenció domiciliària.

Tot i que ja existien altres iniciatives d'atenció domiciliària en bicicleta, aquesta suposa una iniciativa pionera en l'àmbit català en bicicleta elèctrica.

Fins ara l'atenció domiciliària s'havia de realitzar amb vehicle propi i privat, i ara s'ha obert la possibilitat de fer-ho amb un mitjà de transport elèctric adaptat per aquesta professió amb unes determinades alforges per a desar-hi el material sanitari durant els trajectes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat