Augmenten els hospitalitzats i la taxa de rebot de Covid-19 a la comarca

Baix Empordà

Data: 20/10/2020

Augmenta el nombre de pacients ingressats per Coronavirus al Baix Empordà. Segons fonts de l'Hospital de Palamós avui dia hi ha 28 persones hospitalitzades, quan al passat divendres només n'hi havia una quinzena. Pel que fa als professionals sanitaris, 21 treballadors es troben en estat d'aïllament.

El municipi amb un índex de rebrot (1539'61) més alt es situa a la Bisbal d'Empordà, on en l'última setmana s'han diagnosticat per prova PCR 65 nous casos positius. La taxa de reproducció a la capital del Baix Empordà es situa lleugerament per sobre de 2, és a dir, una persona amb coronavirus n'infecta dues més.

Mont-ras (1301'80) és el segon municipi de la comarca amb una probabilitat de rebrot més elevat. En els últims 7 dies, 9 persones han donat positiu en la Covid-19. Així, la taxa de reproducció de l'epidèmia a Mont-ras es situa en 2,43.

Seguida de molt a prop, es troba Palafrugell (1158'03). Amb un índex de risc també molt alt, durant l'última setmana s'han diagnosticat 99 casos positius. Aquí, una persona amb Covid pot infectar-ne més de dos.

El nombre de casos positius per coronavirus ha anat en augment des de l'estiu arreu de la comarca i també a Catalunya. Sí que és cert que cada vegada es realitzen més proves PCR, però el nombre d'ingressats als centres sanitaris està augmentant exponencialment. La necessitat de limitar el contacte social i cenyir-se a la bombolla de convivència són avui dia primordials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat