Jordi Gamito explica la seva història de superació a la Fundació Acollida i Esperança

INTERVÉ: Jordi Gamito, corredor de muntanya

"Amb ganes, tot és possible".
  Aquest és el missatge que Jordi Gamito ha volgut transmetre als usuaris i usuàries de la Fundació Acollida i Esperança, una entitat sense ànim de lucre dedicada a crear espais d'acollida i atendre persones que pateixen exclusió social, especialment persones sense recursos econòmics, personals, ni suport familiar.

Els objectius generals de la Fundació, ubicat a La Bisbal d'Empordà i amb una capacitat per a una trentena de persones, són els d'acompanyar-los i donar-los oportunitats de canvi, tant pel que fa a la millora de la seva qualitat de vida com a la seva promoció com a persones.

A més de cobrir les necessitats bàsiques, també presten atenció sanitària en el procés d'estabilització de la malaltia, donen suport psicoafectiu i acompanyen les persones en l'àmbit socioeducatiu per aconseguir els objectius.

L'eix vertebrador de la vida al Convent són els tallers i les activitats de la vida diària. Totes aquestes activitats estan emmarcades dins del Pla d'Atenció Individualitzat, eina indispensable perquè l'usuari es marqui i revisi periòdicament els seus objectius a curt, mitjà i llarg termini dins i fora del centre.

L'última de les activitats organitzades ha estat la visita de Jordi Gamito, corredor de muntanya especialitzat en llarga distància i platjarenc que destaca per grans èxits com la medalla d'or a l'Everest Trail Race, de plata a l'Ultra Tail Wold Tour del 2018 o 5è lloc a Montblanc l'any 2016.

Darrere els èxits, Gamito amaga una forta història de superació. Amb dinou anys va perdre el seu pare i va haver de fer front sol a la vida. Més enllà d'aprendre l'ofici d'obrer, al qual encara s'hi dedica, es va refugiar en l'esport.

Durant la xerrada, Gamito ha explicat la seva experiència, la seva història, el seu recorregut -que passa pel futbol, el motocròs i l'art marcial tailandès del Muay Thai-, i ha respost a les desenes de preguntes dels usuaris de la Fundació Acollida i Esperança, que han fet palès la il·lusió i entusiasme de la seva visita.

Comentaris (2)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

LAURA RAMIREZ LOZANOfa 35 dies
Teresa baus puigfa 35 dies


Més articles de Societat