L'Hospital de Palamós debat la relació metge-pacient en el marc del Cinema Ètic

Palamós

Data: 26/10/2018

Intervé: Montserrat Esquerda, Institut Borja de Bioètica; Carme Sabrià, Presidenta del Comitè d'Ètica del SSIBE

L'Hospital de Palamós va debatre aquest dijous al vespre la relació entre el metge i el pacient en una nova edició del projecte Cinema Ètic que cada any organitza el Comitè d'Ètica del centre sanitari.

La jornada va versar a l'entorn dels drets i deures que regulen la relació entre pacient i metge en un entorn canviant d'avenços científics i també del principi d'autonomia dels pacients en la presa de decisions.

La jornada va tenir dos elements principals més enllà de la presentació del tema d'enguany. Un primer va ser la visualització del documental 'Ser Médico'. Una peça que analitza set virtuts que ha de tenir un facultatiu. Després de la projecció es va fer una taula de debat sota el títol 'Escoltem prou?' amb l'escriptor SergiPàmies, el doctor de l'Institut Català d'Oncologia Joaquim Bosch i  la doctora de l'Institut Borja de Bioètica, Montserrat Esquerda. La doctora de l'Hospital de Palamós, Montserrat Tura, va fer de moderadora.

El Cinema Ètic és uan iniciativa que ha arribat enguany a la novena edició. Cada any debat un tema diferent.

Des del Comitè d'Ètica del centre sanitari estan oberts a escoltar propoestes de ciutadans i personal sanitari de cares a celebrar properes edicions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat