L'epidèmia de grip satura l'Hospital de Palamós

Palamós

Data: 25/01/2019

INTERVÉ: Marc Pérez, director d'Urgències a l'Hospital de Palamós

Les urgències hospitalàries registren aquests dies situacions de saturació per l'epidèmia de grip que va en augment. A l'Hospital de Palamós aquest divendres al migdia hi havia 16 pacients als boxes d'urgències esperant poder pujar a planta. Els llits de l'hospital estan plens tot i haver-los reforçat amb 11 més. La falta d'espai a l'hospital i el poc i lent dranatge de les altes fa que es visquin pics de saturació.

L'hospital ha reforçat el personal d'infermeria i auxiliars a urgència per poder atendre els pacients que esperen habitació.

Des de l'Hospital de Palamós recomanen utilitzar el primer nivell assistencial, és a dir els centres d'atenció primària per evitar el col·lapse als hospitals. Els professionals de primària ja deriven els pacients al centre hospitalari en cas de complicacions patològiques. 
 
Segons la darrera actualització del Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) durant la tercera setmana de gener l'activitat gripal ha pujat fins als 277,66 casos per 100.000 habitants, una xifra que per segona setmana consecutiva supera el llindar epidèmic d'aquesta temporada, establert en 110,7 casos. 

L’activitat gripal a Catalunya continua augmentant i es troba a nivells moderats en la majoria de regions i elevat en algunes d’elles. S'espera per a la setmana 4 el pic d'epidèmia.

La grip no té altre remei que deixar-la passar tractant-ne els símptomes amb molta hidratació, analgèsics i antitèrmics.

La grip al Baix Empordà ha arribat aquest any unes setmanes més tard per tant s'espera que el nivell d'epidèmia moderat es mantingui almenys un parell de setmanes més.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat