Palamós renova i modernitza l'ordenança d'animals

Palamós renova i modernitza l'ordenança d'animals
Palamós

Data: 15/11/2017

Palamós va aprovar l'adaptació de l'ordenança de tinença d'animals per adequar-la als canvis legislatius i socials que hi han hagut des de la seva creació a principis de segle.

La nova ordenança regula com s'han de tenir els animals de companyia, com s'han de passejar i introdueix espais 'pet-friendly' i d'altres on la seva presència estarà restringida.

Una de les novetats d'aquesta ordenança és que es crearan espais d'esbarjo per a gossos, tancats i amb diversos serveis com aigua i bosses de recollida d'excrements. Al carrer, els gossos hauran d'anar lligats però es permetrà que vagin lliberts en espais a les afores habitualment utilitzats per aquest ús. En el transport públic els gossos petits hi podran pujar sempre que vagin amb morrió. 

També es restringeix la presència de gossos als parcs infantils i a la platja excepte en un espai entre el carrer Nàpols i el carrer del Mar de l'1 de novembre al 15 de març. 

Aquesta ordenança arriba després d'un procés participatiu ben valorat per tots els grups polítics, que hi van votar a favor. En aquest procés hi van participar veïns i veïnes de la ciutat i associacions. Entre les propostes de millora de l'ordenança els grups que no són de govern van demanar estudiar una rebaixa de la taxa per censar els animals 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat