Augment significatiu de la taxa de rebrot de Covid-19 al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 16/10/2020

Intervé: Anna Ribera, Directora Assistencial SSIBE - VÍDEO EN PROCÉS

Creixement dels positius i la taxa de reproducció del virus impulsat per casos lleus i asimptomàtics


Augment significatiu i exponencial de casos de Covid-19 al Baix Empordà però estabilitat pel que fa als casos greus i ingressos hospitalaris. Segons fonts de l'Hospital de Palamós hi ha una quinzena de persones.

El creixement de la pandèmia ha anat augmentant des de l'estiu fins arribar ara al punt màxim des del final del confinament. Per posar un exemple si entre el 12 i el 16 de Juliol es van detectar 6 positius dos mesos després entre el 12 d'Octubre i aquest divendres se n'han provat 123.


Ningú a l'UCI


El que es manté controlat són les hospitalitzacions. De la quinzena de persones ingressades, cap està a la UCI i només una presenta una clínica greu. Fonts del SSIBE han mostrat preocupació pels casos lleus o asimptomàtics perquè són vectors d'expansió del virus. Per això insisteixen en el Distància, Mans, Mascareta.

Des de l'Hospital expliquen que molts dels casos que s'han detectat des del SSIBE són de persones que van anar a l'Hospital per altres patologies i visites i que al fer-se la PCR tal i com marquen els protocols han donat positiu.
 

La taxa de reproducció del virus es dispara


La necessitat de limitar el contacte social i cenyir-se a la bombolla de convivència es veu en les xifres de risc de rebrot i com aquest ha augmentat de forma espectacular en tan sols una setmana.

Si la setmana passada l'índex de reproducció del virus estava per sota 1 i el de rebrot era de 130, aquest divendres el virus ja es reprodueix a 2 i l'índex de rebrot és de 466.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat