Desactivat el Pla INUNCAT però el riu Ter es manté en alerta al pont de Torroella

Desactivat el Pla INUNCAT però el riu Ter es manté en alerta al pont de Torroella
Baix Empordà

Data: 19/11/2018

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d’emergències per inundacions INUNCAT pel descens del cabal dels rius i per la millora de les condicions meteorològiques. El Pla INUNCAT queda en situació de Prealerta per fer seguiment fins que els rius i rieres més afectats per les darreres pluges hagin normalitzat els seus cabals.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha actualitzat la informació del cabal dels rius i informa que els cabals encara són molt alts, tot i que van a la baixa. La tendència general és decreixent cap a la normalitat, però el Ter a Pont de Torroella i la Tordera a Fogars continuen en nivell alerta. Per tant es recomana mantenir tancats els guals i els accessos a les lleres i punts baixos fins a la normalització del cabal.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil demana extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres, no travessar cap punt que encara estigui inundat i respectar la senyalització de tancament.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès en aquest episodi de pluges 592 trucades relatives a 468 incidents relacionats amb les pluges. La majoria d’avisos (el 79%) s’han concentrat a les comarques gironines. Per comarques s’han rebut 168 trucades des de l’Alt Empordà, 110 del Baix Empordà, 97 del Gironès, 75 de la Selva i 16 del Pla de l’Estany.
 
Derivat de les trucades al 112, els Bombers de la Generalitat han atès, durant tot l’episodi de pluges des del dissabte al vespre fins aquest matí les 11h, 407 avisos. Moltes dels serveis d’aquestes darreres hores, es concentren a l’Alt Empordà, on els bombers estan revisant carrers, baixos, soterranis i garatges inundats per la zona de Vilatenim. Sortides per Regions d’Emergències: Girona (313), Lleida (1), Nord (75), Centre (5), Sud (12), Terres Ebre (1).
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que associats a la situació extraordinària per alerta INUNCAT hi ha hagut 44 incidents i que no hi ha hagut incidents remarcables.
 
Evacuació a Vilatenim: la Guardia Urbana de Figueres ha informat que les famílies desallotjades pel desbordament del riu Manol del carrer Mossèn Miquel Ayats han pogut retornar a casa seva, tot i que per manca de subministraments, les famílies no poden quedar-se de moment als seus habitatges.
 
A més, la residència de Far d’Empordà continua sense oferir els seus serveis donat que encara queda aigua als baixos i les persones usuàries romandran a casa seva o a l’Hospital de Figueres fins que es pugui restablir el servei amb normalitat.
 
A Viladecavalls (Vallès Occidental) es mantenen encara desallotjades les famílies evacuades per la caiguda d’un talús a causa de les pluges de la setmana passada.
 
Les incidències en el subministrament elèctric han quedat tancades.
 
En aquests moments i derivat de les inundacions, el Servei  Català de Trànsit SCT informa que l’afectació xarxa viària (només carreteres secundàries) és la següent a hores d’ara:

 GIP-5129 Tallada entre Vilafant i Borrassà
GIV-6226 Tallada des de l’N-II a Vilaür per Garrigàs
GIV 6216 Tallada al pk 5 a Sant Pere Pescador
GIV 6211-R1 Tallat el ramal de Figueres a la rotonda Ronda Sud en direcció Figueres
GIV-6213 Tallada a Fortià
GIV 6321 Tallada entre Albons i Bellcaire d'Empordà - Carretera de Llabià a Gualta resta tancada
GIV-6703-R1 accés a La Creueta - Accés tallat a casa rural Mas Monell a Mieres. Desbordament d'una riera. Pont tallat.
GI-643 tallada entre Serra de Daró i Gualta
C-252 Tallada entre Vilabertran i Perelada
GIV
-8321 tallada entre Bellcaire i Albons

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat