Vallen dues façanes del Castell de La Bisbal per petits desprendiments

Intervé: Lluís Sais, Alcalde de La Bisbal d'Empordà

L'Ajuntament de La Bisbal ha vallat dues façanes del Castell i ha tret les terrasses de bars que hi havia per precaució davant l'erosió detectada a la roca que forma part de l'edifici.

Després d'un episodi de pluges tècnics municipals i del departament de cultura van detectar que queia sorra de la façana. Això es manifesta de manera més aparent als bancals de les obertures i, singularment, a les de la terrassa i les situades a la façana Oest i façana Nord . Per prevenció es van posar valles al carrer Cavallers i Carrer del Bisbe i s'han suspès els focs de cloenda del Correfoc que es disparaven des de dalt l'edifici.

Aquest informe haurà de determinar la patologia exacta que pateix l'edifici, els seus riscos i quines mesures s'han de prendre per revertir-ho.
El consistori demana paciència als negocis de l'entorn i busca una solució duradora.

El Castell de La Bisbal és Bé Cultural d'Interès Nacional i per tant qualsevol actuació que s'hi faci ha de comptar amb la participació de tècnics especialistes i el vist-i-plau de la Generalitat. Per això l'Ajuntament treballarà amb el Departament de Cultura per determinar els propers passos a seguir.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat