Donen a conèixer el Ramadà amb un Iftar popular a Palafrugell

Palafrugell

Data: 31/05/2019

Intervenen: Asmaa Zouhir i Awàtef Ahmittachi, referents de convivència de Palafrugell

Palafrugell va celebrar ahir el primer Iftar popular. L'àpat que els més de 2.700 palafrugellencs  i palafrugellenques que professen la religió islàmica estan cridats a fer quan el sol es pon durant el Ramadà.

Des del sis de maig i fins el 4 de juny milions de musulmans i musulmanes d'arreu del món fan el dejuni sagrat de la seva religió. Un mes en el que no poden menjar, ni beure, ni mantenir relacions sexuals fins que el sol es pon. El moment, en el qual es fa l'Iftar.

La religió musulmana és un fet al Baix Empordà on quasi 10.000 persones la professen. Per tal de convertir el sovint 'ells' en un 'nosaltres' des del grup de treball del Centre de Mediació i Convivència de Palafrugell van organitzar el primer trencament del dejuni popular obert a tothom.

Després dels tallers les organitzadores del projecte van convidar a tothom a seure a les taules per fer un àpat basat en sopa, pastes salades marroquines, samoses i pastes dolces entre d'altres.

Una jornada de coneixement entre veïns i veïnes per reafirmar davant els discursos de l'odi i la por que Palafrugell es vol diversa, però un sol poble.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat