El SSIBE inverteix 49 mil euros de l'Oncotrail en 6 colposcopis

INTERVÉ: José Manuel Marqueta Director de la unitat d'infància i dona / Lluïsa Ferrer, presidenta d'Oncolliga Girona / Lluís Comet, director d'Oncotrail

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà han estrenat aquest mes de juny 6 colposcopis que s'han adquirit gràcies al donatiu econòmic fet per l'Oncotrail. L'Hospital de Palamós ha rebut 49 mil euros dels 288 mil que es van recaptar en la 6a edició d'aquesta cursa solidària. Amb el donatiu el SSIBE ha adquirit aquests 6 colposcopis que són com un telescopi d'enfocament pròxim que permet al metge veure amb detall regions anormals del coll uterí, treure'n biòpsia, enviar-la al patòleg i en cas necessari fer la intervenció indicada.

S'han comprat 5 aparells pel programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de les ABS de Torroella, la Bisbal, Palafrugell, Palamós i Sant Feliu i un altre per l'Hospital de Palamós amb una càmera i una pantalla.

Des d'Oncolliga Girona agraeixen aquestes inciiatives esportives que a més dels donatius econòmics que aconsegueixen els permet que més gent conegui la tasca de la Fundació.

El primer cap de setmana d'octubre se celebrarà la 7a edició de l'Oncotrail amb 275 participants i canvis en el recorregut.

En les 6 edicions de la cursa solidària s'han recaptat 900 mil euros i d'aquests més de 125 mil s'han donat a l'Hospital de Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat