La Penya Blaugrana de Monells recapta més de 10 mil euros per la Residència Zoilo Feliu

INTERVÉ: Benet Cuyàs, president de la Penya Blaugrana de Monells

Si una paraula defineix a la població de La Bisbal d'Empordà, aquesta és solidaritat. En poc més d'una setmana ha aconseguit recaptar més de 10.000 euros que aniran destinats a la compra de material per a la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu.

La iniciativa sorgeix de la Penya Blaugrana de Monells. En veure que aquesta temporada no podrien gaudir de més partits de lliga, les persones responsables van decidir destinar els 500 euros que tenien al compte corrent en comprar un projector, dos altaveus i una pantalla per la residència, per tal de fer més amena la complicada situació que s'està vivint, on des de la declaració d'estat d'alarma pel risc de propagació pel coronavirus, s'ha restringit les visites i les persones residents al centre no poden estar en contacte amb les seves famílies. 

Aquesta donació es va fer viral a les xarxes socials i en aquest moment van decidir llançar un repte que tots els bisbalencs i bisbalenques recordaran per sempre, ja que s'hi ha bolcat tota la població. La crida ha consistit a fer una aportació econòmica al compte de la Penya. L'objectiu inicial de la recaptació era destinar-ho a comprar aparells informàtics que permetin que la gent gran pugui estar en contacte més sovint amb la família en aquesta situació en què no els està permès rebre visites.

En només 24 hores van aconseguir una xifra de gairebé dos mil euros amb els quals van fer entrega de 10 tauletes i un ordinador portàtil, cedits a preu de cost per Beep Informàtica, de les que els avis i àvies ja gaudeixen. A causa dels problemes d'oïda que tenen alguns residents, també s'han comprat 12 auriculars amb micròfon incorporat.

Vist l'èxit, es va decidir intentar assolir una xifra més elevada que els permetés comprar tres butaques especials per a persones que tenen dificultat de mobilitat. Aquestes tenen un cost de més de mil euros cada una i per aconseguir-ho es van posar en contacte amb totes les associacions bisbalenques. La resposta va ser massiva i la xifra es va disparar a gairebé 4.000 euros en un sol dia.

La gran sorpresa ha vingut a finals de setmana. Dijous tancaven el marcador amb gairebé cinc mil euros, i en només dos dies, aquest dissabte al vespre ja doblaven la xifra.

Els membres de la Penya Blaugrana de Monells agraeixen la col·laboració de tots aquells que hi han aportat el seu granet de sorra. És el cas, per exemple, de gairebé totes les entitats bisbalenques, de tots els partits polítics municipals, i d'ajuntaments veïns com els d'Ullastret, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, o Ultramort.

A finals d'aquesta setmana vinent es farà el recompte total i es portarà a terme la compra de tot el material possible que la residència sol·liciti.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat