Conveni del Museu del Suro i VIMAR per la participació cultural de persones discapacitades

Conveni del Museu del Suro i VIMAR per la participació cultural de persones discapacitades
Palafrugell

Data: 24/10/2019

El Museu del Suro de Palafrugell i la Fundació privada VIMAR han signat un conveni de col·laboració per impulsar la participació cultural de persones amb discapacitat o problemàtica social.

La signatura va tenir lloc el passat 11 d’octubre al mateix Museu del Suro, amb la presència de Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell i president del Patronat de la Fundació Pública Museu, Josep Salvatella, regidor del Museu del Suro, i de Jordi Sistach, vicepresident de la Fundació Vimar.

Amb la signatura d’aquest acord, el Museu comparteix els objectius de Vimar per impulsar la participació cultural de persones amb discapacitat o problemàtica social.

Les diverses accions, que es duran a terme, estaran dirigides a fomentar l’autonomia i la participació social activa a través d’activitats que dirigiran els usuaris de Vimar a grups escolars i a públic familiar. Per tal de propiciar el seu desenvolupament, es realitzaran diverses accions encarades a conèixer quelcom més sobre el suro i la història de Palafrugell en general. Així mateix, la Fundació Vimar assessorarà el Museu per crear producte inclusiu, realitzar continguts adequats amb discapacitats físics i intel·lectuals.

El Museu del Suro ha tingut un compromís social al llarg de la seva història, ara però, en ple segle XXI, i tal i com apunta el Pla de Museus redactat pel Departament de Cultura, els Museus han de ser proactius socialment, han de contribuir al canvi social, esdevenir exemples d’accessibilitat universal i han de ser indrets amb impacte en la societat. El Museu del Suro fa, així, un pas més en la seva línia estratègica enfocada a la democratització de la cultura.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat