La Comunitat Educativa dels Àngels demana més recursos i personal

Palamós

Data: 21/06/2021

Intervenen: Glòria Polls, Portaveu USTEC STES Comarques Gironines; Dani Turón, Delegat USTEC -STES Comarques Gironines; Ramsés Ribas, President AMPA Escola Els Àngels


La Comunitat Educativa de l'Escola d'Educació Especial dels Àngels reclama a les administracions solucions davant el que consideren deixadesa alhora de dotar el centre educatiu de personal i infraestructures suficients per fer la seva tasca educativa.

Aquest dilluns coincidint amb l'entrada de l'alumnat el sindicat USTEC-STES i l'AMPA han fet una concentració de protesta.

Identifiquen dos grups de problemes bàsics. Uns responsabilitat d'Ensenyament i els altres dels Ajuntaments d'on són l'alumnat del centre.

Problemes de manteniment i excés de feina del personal

Pel que fa al primer grup de problemes denuncien que no es compleixen les ràtios mínimes alumne-mestra que marca Ensenyament. Una constant que ja porten denunciant des de fa uns anys però que de cares al curs vinent s'agreujarà ja que augmentarà el nombre d'alumnes.

Pel que fa al segon grup de problemes, bàsicament són qüestions de manteniment, que són responsabilitat municipal. L'Escola d'Educació Especial dels Àngels està situada al barri de Vila-Romà de Palamós però dóna servei a tota la comarca. Segons l'AMPA el Consell Comarcal els diu que no és responsabilitat seva i l'Ajuntament de Palamós els respon que també hi ha alumnat d'altres municipis.

Actualment, el centre educatiu té una plantilla de 13 mestres d'educació especial, una persona fent tasques de direcció, dos especialistes d'audició i llenguatge i un d'educació física.

Segons han explicat des del centre educatiu la Llei d'Educació de Catalunya estableix que la ràtio ha de ser de sis mestres per alumne.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat