Palamós organitza una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos

Palamós organitza una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos
Palamós

Data: 28/11/2019

L'Aula d'Aprenentatge de Palamós va acollir el passat dimecres una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos organitzada per l'Ajuntament en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Aquesta acció va ser adreçada a professionals i referents d'administracions i entitats del municipi i del Baix Empordà vinculats a serveis socials, educació, salut i seguretat, que des dels seus llocs de treball poden tenir contacte amb l’entorn de risc d'aquestes persones i que poden ajudar-les amb recursos i habilitats per afrontar i evitar aquest tipus de situacions.

L'activitat va ser dirigida per una tècnica especialista de la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, i va comptar també amb
la participació de dues representants de l'Associació Valentes i Acompanyades.

Treball de prevenció contra els matrimonis forçosos

Durant aquesta jornada la vintena de professionals participants varen poder conèixer el fenomen dels matrimonis forçosos i les seves formes com a una manifestació de violència envers les dones. A banda també es va formar als assistents en la identificació dels factors de risc que intervenen en els matrimonis forçosos.

Tot aquest treball preventiu que es realitza ha de permetre disminuir la probabilitat d’aparició de matrimonis forçosos dintre de les comunitats en les quals està arrelada aquesta pràctica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat