Els Mossos d'Esquadra animen a denunciar furts i robatoris al camp, per petits que siguin

Baix Empordà

Data: 28/02/2024

Martí Pons Ayats, Cap de l'Àrea Bàsica dels Mossos d'Esquadra, comparteix que hi ha dues tipologies de lladres. D'una banda, els grups organitzats que es dediquen a robar material que pot generar grans beneficis econòmics. D'altra banda, hi ha els lladres que furten o roben material com coure, tubs, motors de maquinària o inclús la mateixa collita. El que són coses de poc valor, però, que s'han de denunciar sempre per poder-ho recuperar, ja que a vegades es troba, però no es pot retornar perquè no s'ha denunciat.

Fa pocs dies van sortir el nombre de furts i robatoris que patia l'àmbit agrícola a les comarques gironines. Un nombre que, tot i que ha anat en augment, no és molt elevat. Però els pagesos no deixen de preocupar-se per aquests robatoris al camp. A les comarques gironines n'hi va haver 133 l'any passat, la majoria això sí, de material de poc valor, però que poden generar maldecaps importants als propietaris. I que, alhora, per molt petits que siguin, s'han de denunciar.

Des de l'Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d'Empordà, insten a la tranquil·litat d'entre la població dedicada al camp convidant a fer que no s'alarmin per les xifres. Ja que, tot i que si hi ha hagut més robatoris respecte de l'any passat, continua essent una xifra baixa.

Des dels Mossos d'Esquadra expliquen que hi ha dues tipologies de lladres. D'una banda, els grups organitzats que es dediquen a robar material que pot generar grans beneficis econòmics. D'altra banda, hi ha els lladres que furten o roben material com coure, tubs, motors de maquinària o inclús la mateixa collita. El que són coses de poc valor, però, que s'han de denunciar sempre per poder-ho recuperar, ja que a vegades es troba, però no es pot retornar perquè no s'ha denunciat.

A continuació, Pons comparteix algunes mesures de prevenció dels robatoris i furts, així com quina és l'actuació recomanada si s'ha patit un robatori o furt a la nostra zona agrícola.

En conclusió, tot i que on més s'ha notat l'increment de robatoris en l'àmbit agrícola de les comarques gironines ha estat l'Empordà - en especial a l'Alt Empordà -, les xifres encara són baixes. Per això conviden a la prevenció i a comunicar tota mena de petit robatori, per seguir la pista a tots els qui ho fan i així aturar aquest increment. Que, com repeteixen, no són dades alarmants per al moment.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat