Les policies locals veuen la població conscienciada de cara al toc de queda

INTERVENEN: David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell / David Puertas, cap de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro

El Baix Empordà supera la primera nit de toc de queda sense problemes per als cossos de policia. La gran majoria de la població ha entès des del primer moment que a les nou de la nit ja no hi pot haver activitat econòmica i que a les deu no es pot circular per l'espai públic sense una causa que ho justifiqui. 

Les Policies Locals asseguren ser conscients del cansament de la gent amb les restriccions constants i volen deixar clar que la situació només es podrà des de la col·laboració amb la ciutadania. Per a fer-ho possible també calen canvis a nivell d'organització: més torns de nit i més vigilància els caps de setmana. Ho fan amb l'experiència sumada d'haver viscut ja un estat d'alarma. 

Durant els dipositius nocturns per evitar que ningú se salti el toc de queda es prioritzarà sempre el motiu que porta els ciutadans a estar-se movent. Les sancions si la causa no és prou consistent seran d'a partir de 300 euros.

Des dels cossos de policies municipals estan preparats per si hi ha mesures més restrictives, com un possible confinament de cap de setmana. En aquest cas, un dels punts en els que posaran més èmfasi serà el control en l'arribada de possibles segones residències. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat