Resignació a la Costa Brava Centre després de la caiguda del Toc de Queda Nocturn

Baix Empordà

Data: 20/08/2021

Els Ajuntaments preparen els dispositius per evitar botellots i aglomeracions i demanen solucions a la Generalitat

Resignació a la Costa Brava Centre davant el fet que el TSJC hagi tombat el toc de queda nocturn. Les alcaldies veuen com es queden sense un instrument poderós per fer front al problema d'ordre públic que representen els botellots i aglomeracions i alerten que la situació sanitària podria empitjorar precisament degut a aquestes aglomeracions.

A Palafrugell i Calonge dos dels municipis que més vehementment havien demanat el toc de queda nocturn la nova situació s'ha viscut amb estoïcisme per una banda i un punt d'alleujament per l'altra. Des de la vila de Josep Pla es considera que no canvia massa res respecte la setmana passada i mantindran els operatius policials per evitar aglomeracions i botellots a les platges. Això vol dir patrullatge amb reforç de Mossos i tancament de les platges entre la 11 i les 6 de la matinada. 

Pel que fa a Calonge es té l'esperança que el fet que caigui el toc de queda nocturn als seus veïns faci que la pressió que tenien les platges de Sant Antoni es reperteixi pel voltant. De fet, aquest va ser un prec que va fer l'Alcalde Jordi Soler en declaracions a TV3.

Una situació similar la tenen els municipis més petits com Pals, Begur, Regencós o Mont-Ras, molts d'ells sense Policia Local pròpia o amb cossos petits i que havien vist multiplicar-se els botellots i festes convertint-se en reclam dels municipis veïns on s'havia imposat la restricció de mobilitat nocturna.

Castell-Platja d'Aro demana estudiar obrir l'oci nocturn

A Castell-Platja d'Aro en canvi la situació ha girat com un mitjó. De tenir toc de queda des de l'inici a no tenir-ne. Des de l'Ajuntament entenen la resolució del TSJC perquè admeten que ens trobem davant d'una problemàtica d'ordre públic. No obstant, l'Alcalde Maurici Jiménez, es pregunta i ara què? I aquí apunta a dues possibles solucions. Una és el reforç dels Mossos d'Esquadra a les poblacions costaneres, quelcom que veu pràcticament inviable que es pugui assumir les necessitats de tots els municipis. L'altra, la reobertura controlada de l'oci nocturn tal i com demana la patronal, la Fecasarm.

Similar és el cas de Palamós. El municipi ja havia caigut del toc de queda demanat per la Generalitat i ja estava preparant el seu dispositiu. En decalracions a la Ràdio Municipal, l'Alcalde Lluís Puig, reconeixia que els amoïna la situació dels botellots i que ja havien tingut contactes amb els municipis veïns i Mossos per coordinar-se. En aquest sentit reconeixia que els municipis sols no poden fer front a la situació.

Torroella i Sant Feliu de Guíxols mantenen el toc de queda nocturn

A l'altra banda de la balança hi ha Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí que són els dos únics municipis baixempordanesos que mantindran toc de queda. Les xifres de la pandèmia són altes i això fa que entrin dins els criteris avalats per l'Alt Tribunal Català.

Aquesta situació, per una banda facilita el control de l'ordre públic però per l'altra fa evident que la situació sanitària no és bona.

A la ciutat ganxona el batlle reconeix que malgrat problemes puntuals d'aglomeracions i botellots  no s'ha viscut la situació que han tingut Calonge o Pals

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat