El Govern perfila una desescalada progressiva però un Nadal amb fortes restriccions

El Govern perfila una desescalada progressiva però un Nadal amb fortes restriccions
Baix Empordà

Data: 17/11/2020

A partir de dilluns el Procicat afluixarà la soga al coll de l'hostaleria i la cultura que podrà obrir amb fortes limitacions

La Generalitat perfila un pla de desescalada i reactivació de l'activitat en quatre fases i amb fortes restriccions que duraran fins Nadal.

Segons han avançat mitjans nacionals com el Diari Ara, Rac1, Catalunya Ràdio o l'ACN , el Govern aprovarà divendres un seguit de mesures que permetran afluixar la soga al coll de l'hostaleria i el món de la cultura però que manté el Toc de Queda Nocturn i les restriccions a la mobilitat de cap de setmana en diferents graus.

Obertura de bars i restaurants al 30% i els equipaments culturals al 50%


El més immediat, i que passarà a partir de dilluns serà l'obertura de bars i restaurants al 30% del seu aforament, tant interior com exterior, i horari delimitat entre 6 del matí i cinc de la tarda. També es permetrà l'obertura dels equipaments culturals i esportius amb un aforament del 50% i un màxim de 600 persones. En el cas dels equipaments esportius només a l'aire lliure i en grups de màxim 6 persones excepte en l'esport federat. El comerç mantindrà l'aforament màxim del 30%.

Pel que fa al treball i l'educació es manté la petició de fer-los telemàtics i sense activitats extraescolars.

La mobilitat continuarà restringida dins el municipi al cap de setmana de divendres a dilluns a la matinada.

Confinament perimetral comarcal fins al nadal


Aquestes mesures duraran fins el 8 de desembre. Passat el pont de la Puríssima , i si les dades epidemiològiques ho permeten s'aixecarà el confinament perimetral de cap de setmana, que passarà a ser confinament comarcal. Els gimnasos podrien reobrir al 50%. La restauració passaria al 50% i la cultura, al 70%. En el comerç, les botigues podrien obrir al 50% i les activitats extraescolars podrien obrir però només amb un alumne. L 'aforament en actes religiosos passaria al 50%.

La Tercera Fase, si les dades epidemiològiques ho permeten, començaria el 21 de desembre i seria la que regiria les Festes de Nadal. Les trobades passarien d'un màxim de 6 a 10 persones. El confinament de cap de setmana seria ja per àrees sanitàries i la restauració podria obrir al 50% però fins a les 21 hores. La cultura ampliaria l'aforament fins al 50%, i  els equipaments esportius fins al 70%

La quarta fase, ja amb l'any nou, inclou recuperar la presencialitat a l'ensenyament no obligatori, reobrir activitats extraescolars i de lleure i s'eliminaria el confinament de cap de setmana. Això sí, les fronteres de Catalunya seguirien tancades i el Toc de Queda es mantindria.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat