Nova unitat d’aïllament al centre Palamós Gent Gran

Palamós

Data: 04/09/2020

INTERVÉ: Núria Comes, directora d'atenció a la dependència de SSIBE 

A fi de poder seguir donant resposta a les noves necessitats assistencials i de poder atendre als pacients amb COVID19, el centre de salut integrada Palamós Gent Gran ha habilitat una de les seves plantes com a unitat d'aïllament. S'ha aprofitat els mesos d'estiu per adequar la 3a planta de l'edifici a les condicions que requereix la malaltia, i des del passat 27 d'agost ja es troba en funcionament.

Concretament, les obres de reestructuració que s'han fet inclouen la instal·lació d'una nova climatització i ventilació independent de la resta del centre. Així com la realització dels espais tècnics necessaris: control d'infermeria, vestidors de professionals i magatzem.
També s'han col·locat dues portes al passadís, i si cal se n'afegirà una tercera, per tal de dimensionar la unitat d'aïllament en funció de les necessitats.

La capacitat màxima d'aquesta unitat és de 19 llits i està previst que es pugui fer una obertura progressiva de diferents seccions en funció de les necessitats: una primera secció amb 7 llits, una segona per arribar a 12 llits i una tercera per completar la seva capacitat màxima.
Es preveu que la procedència dels pacients que acollirà el centre seran majoritàriament de l'hospital d'aguts, de domicili -segons indicacions d'atenció primària-; o bé d'altres centres residencials de la comarca del Baix Empordà.
Cal tenir en compte que els malalts d'edat avançada que estant afectats per COVID-19 requereixen una estada llarga en la qual cal donar suport sanitari i també emocional.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat