L'Espai Ter millora l'accessibilitat de les persones amb diversitat auditiva

En la seva línia de trencar les barreres que dificulten l’accés a la cultura, l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, acaba d’estrenar un sistema que millora l’accessibilitat a les persones amb diversitat auditiva. 

L’equipament de l'Espai Ter, acaba d’instal·lar un sistema de bucle d’inducció magnètica que permet a les persones amb audiòfon o implant coclear sentir millor el so dels espectacles. Les persones que no duen pròtesi auditiva però necessiten un reforç per sentir correctament els espectacles també es podran beneficiar d’aquest nou sistema a través d’uns auriculars. Ja que l'espai posa a disposició dels seus espectadors vint-i-dues unitats de ràdio freqüència perquè els als usuaris que ho necessitin puguin col·locar-se uns auriculars estàndards connectats al sistema de millora auditiva. En aquest cas, la cobertura del servei abarca tota la sala. Les persones que ho necessitin han de reservar aquest nou servei trucant al centre o escrivint un correu electrònic. L’aparell es recollirà abans de l’inici de l’espectacle al mateix Espai Ter i s’haurà de retornar un cop finalitzada la funció. 

La posada en marxa del nou sistema forma part de la línia estratègica de l’Espai Ter de millorar l’accessibilitat a la seva programació a tota mena de públics. L’equipament disposa de places reservades per a persones amb mobilitat reduïda a la seva platea i les seves instal·lacions són totalment accessibles per aquest col·lectiu. 

L’Espai Ter també forma part de la iniciativa Apropa Cultura que des de l’any 2017 i a través de diverses entitats ofereix un ampli ventall d’espectacles i activitats culturals a preus accessibles per a persones en situació de vulnerabilitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat