El documental 'Amb ulls de dona' denuncia les desigualtats de gènere

INTERVÉ: Maria Rosa Pijoan, Lourdes Ruiz i Laura Quintana, protagonistes del documental

La Laura, la Maria Rosa i la Lourdes són 3 de les 20 protagonistes del documental 'Amb ulls de dona' fet des de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro. Aquest documental posa de manifest les desigualtats de gènere que històricament han patit les dones, també a Santa Cristina.

El documental es va estrenar el 8 de març amb una projecció a l'Espai Ridaura per commemorar el Dia Internacional de les Dones. “Amb ulls de dona” presenta 20 testimonis parlant sobre les desigualtats viscudes en diferents àmbits. Elles són 20 dones de diferents generacions que expliquen com han viscut desigualtats de gènere a l'escola, a la llar, a la feina i fins i tot en l'oci.

Aquest projecte es va iniciar l’any 2018 amb uns primers contactes amb més de 30 dones del municipi, que tot i ser molt diferents entre elles, després de parlar-hi es va comprovar que coincidien totes en el fet d’haver patit desigualtats i discriminacions de gènere. A partir d’aquí, es van filmar una vintena d’entrevistes a aquestes dones i es va demanar que aportessin fotografies de moments importants de la seva vida. El documental, que dura mitja hora, s’ha complementat amb fotografies antigues relacionades amb dones provinents de l’Arxiu municipal.

Podeu veure el documental aquí:

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat