Augmenta la pressió assistencial als centres d'atenció primària: "Està sent molt dur"

Els centres d'atenció primària es troben a primera línia per aturar l'embat de la pandèmia. De fet, la campanya de vacunació ha propiciat que els hospitals no estiguin tan tensionats com fa un any i, en canvi, són els professionals de la primària qui experimenten una preocupant pressió assistencial.

Més enllà de les consultes habituals, els seus centres són els encarregats d'executar la campanya de vacunació, així com donar resposta als pacients sospitosos o confirmats per coronavirus. Tanmateix, durant les últimes dues setmanes les consultes s'han doblat, i la demanda de proves diagnòstiques només fa que augmentar.

Des de l'àrea bàsica de salut de Sant Feliu de Guíxols descriuen el 2021 amb duresa i asseguren estar cansats amb l'alt volum de feina. Tot i això, n'extreuen un balanç positiu perquè s'han reduït les defuncions i un 82,9% dels baix-empordanesos compta amb la pauta completa.

Amb el pic de contagis per coronavirus, els professionals fan una crida a la població apel·lant a l'empatia, ja que asseguren que "alguns cops han hagut de presenciar situacions desagradables".

El Centre d'Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols, a través d'un comunicat emès aquest dilluns, anuncia que es prioritzaran les activitats sanitàries derivades de la situació epidemiològica, així com l'atenció urgent, les revisions pediàtriques dels nounats i l'atenció a la salut reproductiva. També, notifica que "l'atenció pediàtrica del consultori local de Santa Cristina d'Aro es trasllada al CAP de Sant Feliu de Guíxols a fi de concentrar els recursos professionals a un centre on també sigui possible la realització de proves COVID", i demana "col·laboració a la ciutadania per endarrerir les consultes per patologies no urgents".

CÀMERA: Ivan Vila

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat