Els castellarencs tallen el pi de la Festa de Pasqüetes

Intervé: Josep Genís, Associació Casino Castellarenc

La primavera ha arribat a Castell d'Aro i els castellarencs i castellarenques ja li han donat la benvinguda. Com és tradició la Festa de Pasqüetes se celebra el primer cap de setmana després de la Pasqua Florida i és quan a Castell d'Aro viuen dos dies de festivitat.

L'activitat central de la Festa de Pasqüetes consisteix en anar a buscar un pi al bosc, tallar-lo amb una destral, berenar i portar-lo fins a la plaça Poeta Sitjà on, finalment, es fa una plantada pública.
 
La tradició diu que per tal que la collita d'enguany sigui fèrtil i ofanosa els castellarencs i castellarenques han de plantar un gran pi a la plaça del poble amb una col florida penjada a la copa de l'arbre. Aquesta és una tradició mil·lenària que es remunta a festes paganes prèvies al cristianisme i de la que se'n tenen documents escrits del segle XIV. Avui dia només es conserva a Castell d’Aro i també a Cornellà del Terri, al Pla de l’Estany.
 
A banda de la plantada, durant tot el cap de setmana Castell d'Aro ha organitzat diverses activitats com els ja famosos tastets de cuina, un ball amb l'Orquestra Montecarlo, la tradicional missa solemne, sardanes, animació infantil i una botifarrada de cloenda.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat