Campanya informativa per prevenir el càncer de pell al CAP de Palamós

Palamós

Data: 20/06/2023

El passat 13 de juny va estar el Dia Mundial per la Prevenció del Càncer de Pell, motiu pel qual les dues setmanes que engloben aquesta data estan dedicades a la campanya per prevenir aquest tipus de càncer a través d'una exposició de roll-ups informatius al CAP.

A l'Hospital de Palamós s'hi treballa des d'un grup motor de Salut Comunitària, per a la difusió de pràctiques saludables d'entre la ciutadania. D'aquesta manera, temes com la prevenció del càncer de pell són un focus de treball important ara que arriben les dates amb major exposició solar. A continuació, membres referents del grup ens expliquen com treballen.

Prevenir el sol des de dates primerenques és crucial per evitar aquests tipus de patologies. A continuació, les infermeres comparteixen alguns dels consells per adaptar-se a l'arribada de les altes temperatures.

Protegir-se del sol és una tasca que ha de complimentar els consells de les infermeres. És per aquesta raó que, les farmàcies de l'ABS de Palamós, que resulten un punt de distribució d'aquests protectors solars, també col·laboren en la campanya. Aquestes farmàcies són el millor aliat per ajudar-nos a conèixer quina protecció ens convé més per la nostra pell.

De nou les infermeres fan palesa en la importància de protegir als nadons davant l'exposició solar. Una pràctica que, segons es recomana, no hauria de fer-se fins a partir dels tres anys.

"La pell té memòria"

Tot i destacar la importància de la protecció solar en nadons, també és molt important educar a tothom de totes les edats d'aquesta pràctica. Ja que, a mesura que passen els anys, la pell té memòria i acumula els danys per exposició solar.

Hidratar-se també és un dels principals consells per a quan arriben les dates d'altes temperatures i exposició solar. És molt recomanable a seguir a peu de la lletra aquests consells, indiferentment de l'edat de la persona.

Segons xifres de l'Organització Mundial de la Salut, en el 2020 es van diagnosticar al món més d'1,5 milions de casos de càncer de pell, dels quals 120.000 van ser mortals. És per aquesta raó que cal conscienciar la població de la importància de prevenir aquest tipus de tumors i divulgar com cuidar la nostra pell. Per a més informació, només cal preguntar al vostre CAP o farmàcia habitual i deixar-vos recomanar pel millor protector solar i els consells davant l'exposició al sol. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat