La Bisbal implusa un projecte d’acompanyament telefònic a les persones majors de 75 anys

La Bisbal implusa un projecte d’acompanyament telefònic a les persones majors de 75 anys
La Bisbal d'Empordà

Data: 11/04/2020

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posa en marxa un projecte per acompanyar a persones majors de 75 anys que visquin soles al municipi. La iniciativa vol servir per resoldre mancances en relació a la cobertura de les necessitats bàsiques, a més d’oferir un espai d’acompanyament i escolta i apoderar la ciutadania amb les recomanacions per a mantenir un confinament saludable.

L'Àrea d’Acció Social i Ciutadania, en coordinació amb els Serveis Bàsics d’Atenció Social (CCBE) i amb el suport de Protecció Civil i la borsa de voluntariat creada arran de la situació d’excepcionalitat, han gestionat una trentena d’actuacions. La major part de les intervencions han estat per donar suport, sobretot en temes de compra d’alimentació i en la gestió de l’obtenció de productes farmacèutics.

A les restriccions i a la situació d’emergència sanitària plenament vigent, s’hi afegeix la preocupació per la situació emocional de les persones grans després de més de quinze dies de confinament. A causa que el seu contacte social i la xarxa comunitària ha quedat molt restringida, s’ha decidit impulsar aquest acompanyament telefònic a aquest col·lectiu en primer terme, ampliable a d’altres persones vulnerables o de risc a causa a la COVID-19 en una segona fase.

El projecte s’emmarca en el conveni que l’entitat Creu Roja i l’Ajuntament de la Bisbal subscriuen anualment i que té per objectiu l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat. Com que una de les actuacions previstes al conveni és un grup per al foment del benestar personal, atesa la situació d’emergència sanitària, s’ha apostat per reconvertir-lo en la proposta d’acompanyament via telefònica a les persones majors de 75 anys que viuen soles. 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat