Fem un consum correcte o un abús de l'alcohol?

INTERVÉ: Nuri Parals, metgessa del CAP de Torroella

Gairebé un centenar de persones van iniciar tractament per problemes d'addicció a l'alcohol al Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències del Baix Empordà durant el 2018. L'ingest excessiu d'alcohol suposa el primer motiu de diagnòstic i seguiment als centres de drogodependència per davant de la cocaïna, el cànnabis i l'heroïna segons recull l'informe anual de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Aquest 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, una jornada per insistir en la magnitud del problema de l'alcoholisme. A la província de Girona l'any passat un 48% dels pacients atesos per primera vegada, 1.345, van iniciar el tractament per problemes d'addicció a l'alcohol, a Catalunya la mitjana és d'un 42,2%.

D'aquests una tercera part dels casos són derivats des dels centres d'atenció primària que ho detecten a través d'una acció preventiva on es pregunta sobre el consum d'alcohol i tabac.

Saber si hi ha un ús o un abús de l'alcohol és el que fa iniciar el protocol per derivar el pacient a un centre especialitzat. El consum d'alcohol té efectes nocius per la salut.

Des del CAP de Torroella asseguren que l'alcoholisme entre la gent més jove és el que costa més de reconèixer i tractar.

Per sisè any consecutiu se celebra la Setmana de sensibilització sobre els riscos de la substància així com de prevenció des dels centres d'atenció primària.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat