Es busquen famílies per acollir a infants del poble sahrauí aquest estiu

Palafrugell

Data: 16/03/2023

L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí està engegant de nou les acollides de nens i nenes que viuen als camps de refugiats de Tindouf, al desert d'Algèria. L'Associació busca famílies que vulguin i puguin acollir infants durant els mesos d'aquest juliol i agost. 

El poble sahrauí és un poble africà que viu dividit des de l'any 1975, una part està al Sàhara Occidental, i l'altra viu exiliada a Algèria, als camps de refugiats de Tindouf.

Aquests darrers viuen gràcies a l'ajuda internacional, ja que estan instal·lats al mig del desert algerià en campaments on les condicions són molt dures, sobretot a l'estiu, on s'arriba a 50° a l'ombra, amb molt poca aigua i sense electricitat.

Per aquest motiu, des del 1995, l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí de Girona participa en el projecte "Vacances en Pau", que consisteix a portar a Catalunya els infants entre 9 i 12 anys a passar el juliol i l'agost amb famílies acollidores.

A banda de sotmetre a tots els nens a un examen mèdic complet per valorar el seu estat de salut i així afavorir que puguin créixer més sans, aquests infants també tenen la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars, com per exemple els rius, les muntanyes o el mar.

Aquí també poden alimentar-se amb productes frescos, fet que els ajuda a combatre la manca de vitamines que pateixen tots. Conviure amb altres menuts d'un país i una situació diferent, també els permet tenir una altra imatge del món, diferent de la que veuen cada dia en els campaments de refugiats. I per a les families acollidores, també els suposa una nova experiència.

Així, les colònies d'estiu per infants sahrauís són un símbol de solidaritat i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra, tal com explicarà l'Associació als centres cívics de Girona el 23 de març a les 18:30 hores de la tarda, i a Palafrugell el 13 d'abril a les 6 de la tarda (es pot consultar a www.acaps.cat o a l'Instagram @acapsgirona)

Quan passen els dos mesos, aquests nens tornen als campaments. El retorn és dur per tots, però ells marxen amb millor salut, amb més vitalitat, parlant un nou idioma, i amb la sensació de tenir una segona família aquí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat