Més protagonisme d'infermeria a les revisions pediàtriques del nen sa

Palamós

Data: 03/03/2020

INTERVÉ: Joan Manel Torres, cap del servei de Pediatria del SSIBE

Els equips pediàtrics del Baix Empordà implanten canvis en l'estructura assistencial per donar més protagonisme a infermeria pediàtrica en les revisions del nen sa. Aquest nou model de treball s'ha començat a fer al CAP de Palafrugell i progressivament s'estrendrà als centres d'atenció primària de Palamós, la Bisbal d'Empordà i Torroella.

El servei de pediatria de Palafrugell té ara dues persones d'infermeria més per augmentar els recursos i també la qualitat de l'atenció mèdica als infants.

Fins ara els pediatres amb personal d'infermeria feien les 19 revisions que es fan dels 0 als 14 anys. Amb aquests canvis els pediatres hi seran en 5 d'aquestes revisions i la resta les farà infermeria pediàtrica. Aquesta redistribució de tasques permetrà al pediatre disposar de més temps pel seguiment de casos complexos i pel diagnòstic precoç de trastorns alimentaris, del desenvolupament, de conducta i psicològics de l'infant. 

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà apliquen aquests canvis a pediatria seguint el model del Centre d'Atenció Primària de Castelldefels on tenen experiència en aquesta estructura assistencial. Els equips pediàtrics s'han preparat pel canvi amb formació teòrica i pràctica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat