Quant ocuparia l'EverGiven al Baix Empordà?

Baix Empordà

Data: 29/03/2021

Col·loquem el vaixell que ha posat en escac el comerç internacional en diferents punts del Baix Empordà

L'Evergreen ha destarotat el comerç internacional de mig món. El buc encallat al Canal de Suez ha centrat l'atenció informativa aquesta setmana i els esforços de les autoritats egípcies per desencallar-lo estan essent ingents. Però per què és tan complicat moure'l?

El carguer té 400 metres d'eslora i pesa 200.000 tonelades. Una tempesta de sorra el va deixar varat bloquejant una ruta marítima per on passa el 12% del comerç mundial. Però per posar-hi una escala més terrenal i nostrada. Comparem-lo amb els nostres pobles i ciutats.

L'Evergreen a escala

Si parlem de ports, prescindint de la fondària i calats necessaris l'Evergreen ocuparia tot el Port de Palamós, no cabria per mida a Sant Feliu de Guíxols i horitzontalment té la mida del Port de l'Estartit.

Si el col·loquem sobre el Montgrí ocupa pràcticament tota la muntanya principal del Massís i té l'amplada de Verges des de la rotonda fins a que s'acaba el poble en direcció Jafre. Si el poguéssim col·locar sobre el Daró ocuparia tot el Passeig Marimon Asprer de La Bisbal.

A Palafrugell la mida de l'Evergreen va pràcticament de la rotonda del Lidl al camp de futbol i a Platja d'Aro ocuparia tot l'aparcament de la Masia Bas. Sobre Santa Cristina d'Aro el vaixell aniria de la rotonda de l'Ajuntament fins ben bé l'Ajuntament vell.

Col·loca el vaixell allà on vulguis

I com ho sabem? Doncs perquè el creador de mapes Garrett Dash Nelson en paraules literals seves "ha fet aquesta cosa ridícula".  Si voleu jugar o teniu temps i no voleu pentinar el gat cliqueu aquí.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat