Les pastisseries vendran centenars de tortells per Reis

Tortells com aquest seran els protagonistes de les postres de Reis. Com a la majoria de tradicions, sempre hi ha algun element de la gastronomia que hi va lligat i quan parlem del dia de Reis tothom té clar que les sobretaules aniran acompanyades pel tortell de Reis.

Les pastisseries s'afanyen, a hores d'ara, a elaborar els centenars de tortells que vendran entre la vigília i el dia de Reis. Es tracta del tortell clàssic de la cuina catalana però que té la seva feina preparar-lo.

Un tortell farcit de massapà i decorat amb fruita confitada i sucre volant que porta integrat un joc del que no s'escapa cap de les persones que hi ha al voltant de la taula. El tortell conté en el seu interior una figureta i una fava, segons la tradició aquell qui trobi la figureta serà coronat rei i el que ensopegui la fava haurà de pagar el tortell. 

Tot i que el clàssic amb massapà a l'interior és el preferit per la gent, cada vegada són més els que demanen un farcit diferent.

Sigui com sigui les postres de Reis estaran acompanyades pel tortell que fa que tothom, petits i grans, passi una bona estona degustant el dolç tot esperant no trobar la fava i ser coronat el rei de la taula.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat