L'Hospital de Palamós ha augmentat la seva activitat quirúrgica durant el 2023

Palamós

Data: 22/02/2024

L'Hospital de Palamós ha augmentat la seva activitat quirúrgica durant el 2023 respecte els darrers anys. L'activitat quirúrgica realitzada l'any 2023 ha permès que a data 31 de desembre del 2023 no hi hagi cap pacient en llista d'espera que superi el temps màxim de resolució estipulat pel Departament Salut. Un termini que varia segons la tipologia de la intervenció.

L'Hospital de Palamós ha augmentat la seva activitat quirúrgica durant el 2023 respecte els darrers anys. En total s'han fet gairebé cinc mil intervencions a persones en llista d'espera, un 21,3% més que el 2019 -l'últim període en prepandèmia- i un 9,6% més que el 2022. Els resultats s'emmarquen en el Pla de Millora d'Accessibilitat de la ciutadania a l'atenció sanitària impulsat pel Departament de Salut amb l'objectiu de millorar el termini de resolució del sistema sanitari.

S'ha tancat l'any amb 1.190 pacients en llista d'espera per ser intervinguts, tot i l'esforç dels professionals i l'increment d'activitat quirúrgica. No obstant, el temps d'espera mig per intervenir-se se situa en 63 dies. 

L'activitat quirúrgica realitzada l'any 2023 ha permès que a data 31 de desembre del 2023 no hi hagi cap pacient en llista d'espera que superi el temps màxim de resolució estipulat pel Departament Salut.  Un termini que varia segons la tipologia de la intervenció.

El tancament de l'activitat quirúrgica aquest 2023 a Palamós segueix la tendència general als hospitals de la Regió Sanitària de Girona. En xifres globals, s'han fet 42.375 intervencions quirúrgiques que suposa un 23% més respecte el 2022 i que, com a conclusió global de la província, han permès reduir els pacients en llista d'espera.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat