EmpoRderats demana implicació a la societat per tal d'aturar els crims d'odi

Minut de silenci per recordar els crims d'odi registrats durant les últimes setmanes a l'Estat Espanyol. L'assassinat racista de Younes, a Múrcia, i el crim homòfob d'en Samuel, a La Corunya, han tenyit de solidaritat desenes de places i carrers. Platja d'Aro s'ha afegit a les reivindicacions i, aquest dimecres, ha estat protagonista d'una concentració.

Les dades també avalen l'increment d'incidències contra les persones del col·lectiu LGBTI. De fet, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) va registrar l'any 2020 un augment del 25% d'aquestes violències i, enguany ja s'han notificat 115 casos arreu de Catalunya. El Baix Empordà no és una excepció.

Entre les dependències policials, s'està investigant la crema d'una bandera LGTBI a Platja d'Aro. Els fets van transcórrer el 25 de juny, i des de l'associació asseguren "que hi estaran a sobre".

Davant la deriva d'un augment de casos, la qüestió recau ara en el motiu dels fets. L'espurna, segons l'associació EmpoRderats, es llança a través del discurs d'odi generat per les formacions polítiques d'extrema dreta.

En l'àmbit local, es treballa en el Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere per detectar desigualtats i violències, derivades de l'orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual. En la seva diagnosi, s'ha constatat que al Baix Empordà una part del col·lectiu viu "en un semitancament", és a dir, "s'expressa lliurement de casa cap en dins".

En aquest sentit, des de les associacions demanen una implicació total de la societat davant la LGTB-fòbia i el racisme.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat