Santa Cristina d'Aro presenta les 3 parelles lingüístiques per practicar català

Santa Cristina d'Aro ha presentat les tres parelles lingüístiques que s'han format dins del programa Voluntariat per la llengua per practicar català a través de la conversa. L'Ajuntament del municipi ja impulsava aquesta iniciativa, però amb la pandèmia es va haver de suspendre, i ara recuperada la normalitat s'ha reprès.

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Seguint aquesta línia, Santa Cristina d'Aro ha presentat les tres parelles que s'han format en aquest municipi. L'equip de professionals del Voluntariat per la llengua (VxL) assigna la parella lingüística i dona el suport necessari durant les trobades.

L'Ajuntament de Santa Cristina ja impulsava aquesta iniciativa, però amb la pandèmia es va haver de suspendre, i ara recuperada la normalitat s'ha reprès.

Tant voluntaris com aprenents estan molt contents de l'experiència de participar en aquest projecte el qual els hi ofereix no només la possibilitat de millorar la parla en català sinó també conèixer noves cultures d'arreu del món i, fins i tot, fer noves amistats.

El programa va néixer l'any 2003 i està reconegut per la Unió Europea, el qual compta amb una xarxa d'establiments i entitats que hi col·laboren i faciliten que els aprenents que hi participen tinguin espais on poder practicar el català. En el cas de Santa Cristina d'Aro, hi ha la Biblioteca Baldiri Reixac, el Punt d'Igualtat i l'Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat