La Festa Major de La Bisbal recapta més de 10 mil euros destinats a projectes socials

L’excepcional Festa Major de la Bisbal, celebrada del 13 al 18 d’agost amb totes les mesures necessàries per garantir la seguretat, va recaptar més de 10.300 euros que es destinaran a parts iguals als tres projectes socials locals següents:

Servei d’Aliments de Caritas la Bisbal
Un del serveis que ha vist més augmentada la seva demanda durant els inicis de la pandèmia ha estat el Servei d’Aliments de Càritas. És mitjançant aquest servei que es garanteix un suport en la cobertura alimentària a diverses famílies de la ciutat. Una de les mancances detectades és la poca disposició de producte fresc i productes d’higiene personal de primera necessitat. L’aportació econòmica es destinarà a la cobertura d’aquests productes i, des de l’entitat, es vetllarà perquè l’adquisició d’aquests productes es faci en comerços de la ciutat.

Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent
L’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent és el motor de les activitats comunitàries, educatives, i de sensibilització, l’entitat també ha realitzat actuacions de millora als espais comuns, ha esdevingut organitzadora de diferents accions culturals i col·laboradora en múltiples iniciatives que s’han dut a terme al sector sud de la ciutat i també d’altres que han tingut repercussió a tota la ciutat durant el confinament. En aquest cas l’aportació econòmica  es destinarà a la consolidació del Local Social del Barri del Convent com a punt de trobada de les iniciatives que es formulin al barri així com també a garantir actuacions d’àmbit comunitari al sector sud de la ciutat.

Àrea de Gent Gran
Una de les actuacions prioritàries que s’han reforçat a nivell municipal arrel de la pandèmia, ha estat l’atenció a les persones grans en situació de fragilitat. Es va establir un acompanyament per a les gestions de compra i de farmàcia vinculat a un grup de voluntaris i voluntàries i també un seguiment i acompanyament  telefònic gestionat per l’entitat Creu Roja. L’aportació econòmica es destinarà a l’establiment de grups de treball neurocognitiu amb l’objectiu de mantenir i reforçar l’autonomia. A més, també s’establirà un estudi que permeti tenir una diagnosi de la situació de les persones grans al municipi, per així establir les principals línies de treball a desenvolupar. 

Els ingressos van ser recollits arran de totes les activitats que configuraven la programació de la Festa Major i que tenien un preu de 2 euros. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat