Una vintena d'escoles compateixen al Certament de Lectura en Veu Alta

Clàudia Raurich de l'Escola Joan Margarit de La Bisbal; Gara Debitto de l'Escola Pedralta de Santa Cristina; Rottyslava Pasternak de l'Ins Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols; Duna Lledó de l'Ins Martí Carreras de Palafrugell i Lluc Ferrando, Lucía Garcia i Estel Clara de l'Ins Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols han estat els guanyadors i guanyadores comarcals del Certamen de Lectura en Veu alta celebrat aquest dilluns a Palafrugell. Són els vencedors i vencedores de les cinc categories de la competició.

21 centres educatius de la comarca han competit per veure qui s'enduia l'honor de representar el territori a la final gironina que es disputarà a l'abril a Salt.

El Certament de Lectura en Veu Alta és un projecte del Departament d'Ensenyament amb Enciclopèdia Catalana per fomentar la llengua i literatura catalana. Consta de diferents fases amb una final nacional que es celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona el juny. La primera fase comença a cada escola i després es fa una fase comarcal, una provincial i finalment la nacional.

La competició està organitzada en cinc categories des de tercer i quart de primària fins a quart d'ESO, amb una categoria especial per l'alumnat que fa poc temps que està a Catalunya.

Cada categoria tenia una lectura predeterminada que han estat treballant al llarg dels darrers mesos però de la qual no han sabut fins aquest dilluns el fragment que llegirien.

El Teatre de Palafrugell ha acollit els quarts a final amb un jurat compost per una llibretera, un locutor de ràdio i una tècnica de biblioteca.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat