Malestar a Begur perquè l'institut-escola no està als plans del Departament d'Educació

Begur

Data: 05/03/2020

INTERVÉ: Manel Vallès, regidor de Joventut

Malestar a Begur amb la decisió del Departament d'Educació de no escoltar la seva proposta de convertir el col·legi d'infantil i primària Doctor Arruga en institut-escola, al mateix temps que s'acaba d'anunciar un tercer institut al municipi veí de Palafrugell

Totes les forces polítiques del consistori al complet van fer una petició formal al Departament amb la intenció que es mirés, com a mínim, amb certa sensibilitat. La demanda de la continuació de la secundària al Doctor Arruga es fa amb criteris educatius però sobretot generacionals: els alumnes han de marxar a Palafrugell a cursar l'ESO i el municipi se'n ressent per manca de joves d'entre 12 i 18 anys en el seu dia a dia. Un institut-escola solventaria també qüestions de mobilitat i conciliació de les famílies. Des de l'Ajuntament de Begur creuen que una senzilla readequació de la seva escola, que compta amb l'espai i els equipaments suficients, hagués solucionat d'un sol cop molts més problemes que no pas el futur tercer institut palafrugellenc. 

Tot i que són realistes i saben que la seva sol·licitud ara és més complicada que mai, els diferents agents de la comunitat educativa de l'escola Doctor Arruga seguiran demanant l'institut-escola i es preveu que properament hi hagi alguna mobilització per queixar-se.

A part dels nens de la vila, Begur acull també els estudiants de Regencós i Torrent. Al mateix temps, el municipi compta amb l'escola L'Olivar Vell d'Esclanyà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat