La subhasta d’art solidària de Calonge i Sant Antoni recapta 6.200€

La subhasta d’art solidària de Calonge i Sant Antoni va recaptar 6.200€, els quals es  destinaran a lluitar contra l'Atàxia de Friedreich. En total es van subhastar 117 obres d’art cedides de manera gratuïta pels diversos artistes. 

La 5a edició de la subhasta d’art solidària de Calonge i Sant Antoni va recaptar 6.200€. En total es van posar a subhasta 117 obres d’art cedides de manera gratuïta pels diversos artistes. 

Tots els diners recaptats es destinaran a lluitar contra l'Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna del municipi, la qual causa la degeneració de les neurones de la medul·la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes.

Entre les 117 obres que es van posar a subhasta hi havia peces de Vicente Romero, Rosa Serra, Torner de Semir, José Luis Pascual o Quim Domene, entre d'altres.

Amb les 5 edicions celebrades, s'ha aconseguit recaptar una total de 35.825€. Aquesta activitat està organitzada per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el gestor cultural Juan José Gallardo i l'entitat Stop FA, i compta amb la col·laboració de Bonart, Encarna Angulo Art, Edelmira Sala d'Art, Francesc Barnés, Fundació Jordi Comas, Rosa Maria Bober, Obaart i Revistart.

Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys, té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d'origen europeu, i, en canvi, no afecta els ciutadans d'origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l'Estat unes 3.000.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat