ALERTA del pla VENTCAT per les previsions de vent fort la propera matinada

ALERTA del pla VENTCAT per les previsions de vent fort la propera matinada
Baix Empordà

Data: 10/09/2019

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla VENTCAT ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen fort vent a partir d’aquesta nit i matinada i fins demà al migdia, especialment a tota la façana litoral.
 
Segons l’SMC, poden donar-se cops de vent de més de 90 km/h de component nord i est sobretot la propera matinada i fins demà al migdia pràcticament a tot Catalunya a cotes altes i sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i sud de Girona , amb més probabilitat al front marítim.
 
Degut a l’elevada mobilitat demà durant els actes de la Diada de Catalunya, es demana especial prudència en els desplaçaments del matí i també en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals.
 
A nivell preventiu, i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.
L’episodi de fort vent anirà acompanyat de fort onatge de component nord-est (gregal). Per aquest motiu és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar el tancament d’accessos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat