Rècord de donacions de sang a Santa Cristina d’Aro

Rècord de donacions de sang a Santa Cristina d’Aro
Santa Cristina d'Aro

Data: 11/05/2020

Una cinquantena de persones van donar sang en la donació que es va fer la setmana passada al pavelló municipal d’Esports de Santa Cristina d’Aro. La donació, que es va fer sota diverses mesures de seguretat sanitària per la pandèmia del coronavirus Covid-19, va representar un rècord, ja que es va superar la barrera de les 50 persones. A més, van haver-hi dos oferiments. Només recordar que en la donació del mes de gener, que es va fer la primera donació de les tres programades anualment pel Banc de Sang i Teixits  del departament de Salut de la Generalitat al municipi, van haver-hi 29 donacions i que a la d’ara fa un any, en van ser 23.

Les mesures de seguretat es van concretar en la necessitat de fer una inscripció prèvia per reservar hora per evitar concentracions. Es feien un màxim de 7 donacions al mateix temps. Però al mateix temps, es va decidir canviar d’ubicació, per tenir més espai de seguretat, i es va allargar el temps una hora arran de l’aplicació dels protocols de protecció sanitària. La tercera i darrera donació de sang a Santa Cistina està programada per al dia 9 de setembre.

Des del Banc de Sang es recorda que cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments o accidents greus. En aquest sentit es recorda que per donar sang cal tenir 18 anys o més i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat