La mascareta deixa de ser obligatòria a farmàcies, hospitals i centres sanitaris

Baix Empordà

Data: 05/07/2023

El Consell de Ministres ha aprovat que no s'hagi de portar mascareta a les farmàcies, residències i centres de salut. Tot i això, des del govern espanyol continuen recomanant el seu ús i recorden que continua sent obligatòria als quiròfans i UCI. La mesura ha creat consens entre la majoria de la ciutadania.

Avui ha entrat en vigor la fi de l'obligatorietat de portar mascaretes a Centres Sanitaris, Farmàcies i Hospitals. El Govern Espanyol va aprovar aquesta mesura ahir a la tarda, després de considerar la finalització de la crisi sanitària provocada per la covid-19. Amb això es posava fi a l'última mesura de la pandèmia que encara continuava vigent i la mascareta a l'àmbit sanitari passava de ser obligatòria a ser recomanable. De totes maneres, l'executiu va avançar que continuaria essent necessària a quiròfans, UCI i zones hospitalàries amb persones en estat crític o immunodeprimides.

Feia temps que era difícil que la gent recordés que la mascareta era obligatòria a les farmàcies.

Aquesta decisió d'eliminar l'ús de les mascaretes ha tingut una bona rebuda per part de la ciutadania.

La mascareta era d'ús obligatori des del 4 de maig de 2020. A partir de llavors, s'ha anat reduint el seu ús de forma esglaonada tant a l'interior com a l'exterior, fins a acabar recuperant la normalitat prepandèmica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat