L'Hospital de Palamós no veu negligències en el cas de la dona morta esperant a urgències

Palamós

Data: 04/12/2018

Intervé: Marc Pérez, director d'urgències de l'Hospital de Palamós

L’Hospital de Palamós descarta la negligència o l’error en el cas de la dona morta després de 7 hores d’espera a urgències i atribueix el fet a una situació excepcional de col·lapse al servei d’urgències, que va situar el temps d’espera al voltant de les 5 hores quan normalment és d’entre 60 i 80 minuts. En aquell moment estaven plens els 14 boxs d'assistència i durant aquella franja es van atendre 30 pacients, 8 dels quals d'un nivell d'urgència més alt que el de la difunta. Una situació que malgrat reforçar el personal mèdic, va generar una saturació imprevista del servei d'urgències. 

La víctima, de 84 anys, hauria ingressat al Servei d'Urgències a dos quarts de dues de la tarda del dia 15 de novembre provinent de la residència Palafrugell Gent Gran. Va va ser classificada amb el nivell 3 d'urgències per un fort dolor abdominal i derivada a un box, on va esperar amb la seva filla fins a les vuit del vespre, quan va ser atesa per un metge que va detectar una afectació important de l’estat general de salut que va acabar amb una aturada cardiorespiratòria per la qual va morir a dos quarts de nou. 

Una vegada revisats els fets, des de l'Hospital apunten que hagués estat convenient fer una reavaluació mèdica de la pacient per comprovar el seu nivell d’urgència malgrat que consideren que no s’hagués pogut evitar la seva mort, i han iniciat un procés intern d’anàlisi per poder donar resposta a situacions excepcionals d’alta ocupació en urgències greus.

La direcció de l'Hospital de Palamós ha expressat el seu condol a la família de la víctima, amb qui s'ha reunit els darrers dies. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat