Protecció Civil aconsella com gaudir de la revetlla d'una forma segura

Baix Empordà

Data: 21/06/2023

Protecció Civil de la Generalitat recorda a la ciutadania com gaudir amb seguretat de la revetlla de Sant Joan. Enguany, les autoritats demanen especial precaució a l'hora de llençar petards o encendre fogueres, atès que Catalunya es troba en una situació de risc alt d'incendi forestal a causa d'un llarg episodi de sequera.

Com cada any, Protecció Civil ofereix els consells més importants per a gaudir de la revetlla de Sant Joan de la forma més segura possible.

En primer lloc, és obligatori i de vital importància comunicar al comú pertinent totes les fogueres que es vulguin fer per tal d'obtenir una autorització, que en aquest cas, serà dels Agents Rurals, que són els que saben els riscs que hi ha i quins perills pot tenir, depenent de la ubicació, entre altres factors.

Així i tot, si hi ha un canvi meteorològic d'última hora i ja s'ha concedit el permís, s'ha de tenir en compte que aquest es pot anul·lar. No saltar per sobre de les fogueres i no fer servir materials inflamables per avivar el foc, també és rellevant per no prendre mal.

Per altra banda, comprar petards homologats, amb marcatge CE, en un establiment autoritzat, significa que han passat uns controls de seguretat assegurant que aquell petard no causarà un mal funcionament, i que, per tant, no danyarà a la persona que l'està utilitzant.

Protecció Civil també explica que tancar les finestres i balcons i plegar els tendals de les terrasses evita que entri alguna guspira i formi un incendi. No guardar els petards a les butxaques ni subjectar-los a les mans a l'hora d'encendre'ls també evitarà possibles danys.

Cal recordar que les pluges dels últims dies en determinades zones no han estat generalitzades ni suficients, així que no es pot permetre abaixar la percepció del grau de perill d'incendi a causa de la sequera flagrant arreu de Catalunya.

Per últim, una precaució que resulta òbvia i de sentit comú, però que a vegades no es compleix, és que s'utilitzin els petards adaptats a cada edat de la persona que els tira, per exemple els nens petits només haurien de tirar bengales i cebes.

A més, la caixa dels petards sempre hi trobarem les instruccions i la seva categoria, que es divideix en 3. La primera és l'F1, per nens a partir de 12 anys, i que han de mantenir la distància de seguretat d'un metre quan es tira el petard. La segona és la F2, que ja poden usar-los adolescents d'entre 15 i 16 anys, amb una distància de 8 metres. I finalment la tercera categoria és la F3, que és per major de 18 anys, i la distància de seguretat és de 15 metres.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat