Controlat el brot de Covid a l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

Intervé: ALBERT ROS, regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha desmentit que hi hagi un brot de coronavirus a les dependències municipals, més enllà del detectat a l'àrea de Cultura i Ensenyament. Segons afirma el responsable de Sanitat, Albert Ros, dels 5 treballadors d'aquest departament, 3 han donat positiu i la resta es troba en aïllament domiciliari per contacte estret.

Paral·lelament, dos funcionaris del consistori calongí també han donat positiu a la prova de Covid, després de dur a terme una reunió amb els professionals de cultura. Així doncs, el brot de coronavirus en aquesta àrea afecta 7 treballadors.

Retorn a la presencialitat
D'ençà que es va detectar, l'Ajuntament assegura haver engegat els protocols per frenar els contagis. En concret, els responsables polítics van optar per combinar la presencialitat amb el teletreball a través de grups bombolla de 2 o 3 persones.

Les crítiques per part dels grups de l'oposició, d'Esquerra Republicana i Avancem, es centren en el retorn total de la presencialitat dels treballadors del consistori des del passat 1 d'octubre, quan es va produir el canvi de govern. Una mesura que veuen incoherent en temps de pandèmia.

Des de l'Ajuntament, continuen recolzant el canvi de rumb en la forma de treballar, ja que, segons afirmen, estar físicament a les dependències municipals ajuda a donar un millor servei a la ciutadania.

Efecte de les vacances de Nadal
Després de les vacances de Nadal, la corba de contagis ha anat a l'alça. En concret, durant la primera setmana de gener es van detectar 6 positius entre els funcionaris, mentre que la setmana seguent la xifra va augmentar fins a 10. El regidor de Sanitat atribueix l'augment a l'efecte de les vacances de Nadal i evadeix de responsabilitat el treball presencial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat