L'AMPA de l'Estació protesta per l'eliminació d'una línia de P3 el curs vinent

INTERVENEN: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols // AMPA Escola l'Estació // Martí Fonalleras, Director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona

Sant Feliu de Guíxols iniciarà el curs vinent amb 8 línies de P3, una menys que el curs passat i dues menys que fa dos cursos. El Departament d'Educació suprimirà un dels dos grups actuals a les escoles l'Estació i Baldiri Reixach.

En el cas de l'Escola l'Estació, ha tingut 44 prescripcions i una fora de termini. El fet de suprimir-ne una línia implicarà desplaçar 21 famílies en els altres centres. Per altra banda, l'Escola Gaziel, amb 27 preinscripcions, recuperarà la línia eliminada ara fa un any. Mantindran els dos grups l'escola Ardenya, amb 25 preinscrits, i l'Escola Cor de Maria amb 24, al ser concertada.

L'Ajuntament de Sant Feliu juntament amb les AMPA de les respectives escoles reclamen al Departament que mantingui la línia de P3, especialment aquest curs vinent davant la nova realitat que mestres, alumnes i famílies hauran d'afrontar a causa de la Covid-19. L'alcalde Carles Motas defensa que amb la situació actual no és el moment de fer més retallades en educació.

Martí Fonalleras, Director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, defensa que han portat a terme el que s'havia acordat a la mesa d'educació del passat mes d'octubre i del consell escolar municipal del mes de gener. Argumenta que el fet de suprimir aquestes dues línies no té a veure amb la crisi sanitària sinó amb la davallada de natalitat a la ciutat. Les cinc escoles de Sant Feliu han sumat conjuntament un total de 162 preinscripcions i el Departament considera innecessaris més de vuit grups a la ciutat. 

Més d'una trentena de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament per reclamar que es mantinguin les dues línies de l'Escola l'Estació. La protesta s'ha realitzat durant la reunió del Departament d'Educació amb els representants de tots els grups del consistori i de les diferents escoles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat