Els nens i nenes tornen a sortir al carrer després d'un mes i mig confinats

Intervenen: Maria José, Marta, Giulia, Tanit

Un gest tan quotidià com obrir la porta de casa ha estat la novetat més destacada d'un mes i mig de confinament. Els nens i nenes de fins a 14 anys ja poden sortir al carrer a passejar, en un radi curt respecte casa seva, mantenint la distància física i acompanyades d'un adult o adulta que convisqui amb ells. Arreu del país s'han repetit imatges de nens i nenes sortint al carrer a esbargir-se amb les seves mascotes, patinets, bicicletes o joguines.

El desconfinament ha començat per la població amb menys risc de patir un coronavirus greu i per la que portava més temps tancada a casa. Des del 13 de març que es van tancar les escoles els infants han hagut de viure entre quatre parets ja que no tenien cap supòsit en el que la seva sortida estigués autoritzada. El relaxament de les mesures, sobretot pels pares i mares, ha estat un alleujament.
 

Mascareta i higiene de mans, la lliçó ben apresa


Després de tants de dies tancats a casa els nens i nenes tenien ben apresa la lliçó. Distànca física, mascareta i rentar-se les mans al tornar a casa. El coronavirus els ha alterat la realitat però són ben conscients de la situació.

Depenent de l'edat les famílies han hagut de fer mans i mànigues aquests dies per entretenir els seus fills. Les activitats en línia de les escoles han estat de gran ajuda però ara el pes del tancament ja començava a pesar.


Encara lluny de la tornada a la normalitat


Malgrat aquest tímid desconfinament les famílies són ben conscients que la normalitat és lluny d'arribar i que l'Escola del més aprop que la podran mirar és des de la valla.

Amb els parcs tancats, les flors silvestres i les pedres s'han convertit en les joguines dels més petits i els més grans han pogut almenys notar l'aire a la cara des del carrer i caminar més enllà de la seva habitació, el menjador o la terrassa.
 
NOTÍCIES RELACIONADES

El tancament de les escoles obliga a les famílies a espavilar-se (13-03-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat