Tot Sants sense castanyada ni Halloween i amb limitacions als cementiris

Intervenen: David Puertas, cap de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro i Lourdes Fuentes, Alcaldessa de Santa Cristina d'Aro

El Procicat recorda que festes i 'botellons' estan prohibits i recomana extremar les precaucions als cementiris

Diada de Tot Sants sens castanyada ni Halloween i amb moltes restriccions a la mobilitat. Confinats als respectius municipis i sense possibilitat de fer grans festes amb amics o familiars l'únic que es salva 'in extremis' de la cancel·lació són els actes religiosos com el record als difunts. Això sí molt limitats malgrat l'excepció.

Pel que fa a la castanyada la normativa és clara. Estan prohibides les reunions de més de sis persones i hi ha una forta recomanació que aquestes 6 persones siguin de la bombolla familiar. A més està prohibit menjar o beure al carrer.

Tres quarts del mateix passa amb Halloween. El Procicat adverteix que no es pot fer l’activitat de 'truc o tracte' per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures. Tampoc es faran els passatges del Terror que en els darrers anys havien tingut molt èxit. A Sant Feliu de Guíxols l'han hagut de cancel·lar quan ja ho tenien tot apunt.

A Castell d'Aro, on anys anteriors hi ha hagut problemes d'ordre públic relacionats amb la festa la Policia Local demana responsabilitat.
 

Responsabilitat i restriccions als cementiris


L'única excepció és el record als difunts propi del dia de Tot Sants. Els serveis religiosos estan limitats al 30% de l'aforament mentre que la visita als cementiris estarà fortament regulada per evitar aglomeracions. Seran visites de caràcter individual i sense actes col·lectius.

La visita als cementiris és una de les excepcions de mobilitat del decret del Govern que confina els municipis. Això sí, no es podrà sortir de la comarca.

Des del Procicat es recomana mantenir la distància física de dos metres, anar sempre amb mascareta, utilitzar gel hidroalcohòlic, abans i després de les ofrenes als nínxols i es recomana que la gent gran o amb factors de risc no hi vagi.

Es manté l'ofrena floral institucional a Palafrugell


A Palafrugell, per exemple, també hi haurà controls d'accés i vigilància a l'interior del recinte i la missa es farà a l'església enlloc de la capella del cementiri.
Es mantenen, això sí, les ofrenes florals institucionals en record a personatges il·lustres de la vila com Josep Pla, Josep Torres Jonama, Joan Miquel Avellí, Modest Cuixart o els combatents de la Guerra Civil i deportats als camps de Concentració Nazis.

A Calonge i Sant Antoni es demana un màxim de dues persones per sepultura.
.
A Torroella de Montgrí es demana avançar les visites a dissabte per evitar aglomeracions diumenge, s'ha delimitat un circuit, marcat els bancs amb espais per garantir la distància física i es reforçarà la neteja i desinfecció dels espais.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat