Palamós Gent Gran posa en marxa l'aula de memòria

Palamós

Data: 15/03/2022

Palamós Gent Gran ha posat en marxa l'aula de memòria i neurorehabilitació cognitiva. A través d'una plataforma els pacients poden fer exercicis per recuperar o mantenir el nivell neurològic. Els usuaris ho poden fer en una aula física que han habilitat amb ordinadors o si ho prefereixen des de casa.

Una dotzena d'usuaris del centre Palamós Gent Gran ja gaudeix de la nova aula de memòria i neurorehabilitació cognitiva. El centre ha habilitat aquesta sala amb ordinadors perquè els pacients puguin fer exercicis a través d'una plataforma en línia per recuperar o mantenir el seu nivell neurològic i millorar les seves funcions cognitives.

Amb aquesta eina es poden dissenyar exercicis personalitzats per a cada pacient que pateix Alzheimer, dany cerebral adquirit com un ictus o altres demències.

La plataforma, realitzada per l'Institut Guttman, programa una sèrie de sessions i en funció del rendiment dels pacients va augmentant o disminuint la dificultat dels exercicis relacionats amb qualsevol àrea cognitiva: d'orientació en temps i espai, de llenguatge, de memòria, de planificació o atenció, entre altres.

Els pacients, però també tenen l'oportunitat de fer els exercicis des de casa o a l'hospital a través de dispositius electrònics, en cas que estiguin ingressats. Cada sessió és revisada i avaluada pels professionals responsables per tal de plantejar les següents sessions. La creació i posada en marxa de l'aula de memòria ha estat possible gràcies a la donació de 10.000 euros que va fer la Fundació "la Caixa" durant l'any 2020.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat