La Bisbal d'Empordà registra més accidents però menys víctimes greus

La Bisbal d'Empordà registra més accidents però menys víctimes greus
La Bisbal d'Empordà

Data: 15/02/2018

La Bisbal d'Empordà va registrar el 2017 més accidents viaris però aquests van ser menys greus. Així es desprén de l'Informe de sinistralitat de la Policia Local de la capital de comarca que destaca que malgrat l'increment d'incidències d'un 17% respecte l'any 2016, hi ha un 30% menys de víctimes.
L'any passat hi va haver un total de 59 accidents de trànsit al municipi amb 16 víctimes, dues de les quals greus.

Des de l'Ajuntament consideren que les xifres evidencien l'èxit de les mesures contra l'accidentalitat adoptades en els darrers anys al municipi. Si ens fixem en la sèrie històrica 2000-2017 la xifra de víctimes és la més baixa i la d'accidents la segona més baixa de la sèrie que es va aconseguir l'any passat. Una sèrie en la que l'any 2.001 és el pitjor amb 57 accidents i 171 persones ferides. Des de llavors ambdues xifres han anat baixant progressivament.

Accidents de turismes i per no fer cas als senyals de trànsit

Els turismes segueixen sent el principal vehicle implicat en l'accidentalitat en 84 dels casos, seguit de les furgonetes amb 7 casos, els camions, tot-terrenys i furgons amb 5 casos cada un i les motos amb 4 casos. També hi va haver un accident d'autobús i un ciclomotor i 4 vianants causants d'incidències viàries.
Els tres tipus principals d'accidents són la col·lisió frontal-lateral en 19 casos, l'encalç en 11 casos o el xoc amb vehicles estacionats en 10 casos; i es produeixen bàsicament per no fr cas a les normes de circulació i senylas de trànsit (19), per distracció (11) o  per no mantenir la distància de seguretat (10). En 3 casos l'alcohol hi va tenir molt a veure i en 3 casos més una velocitat excessiva.

Pel que fa als punts negres de la xarxa viària bisbalenca la travessera de la C-66 concentra quasi la meitat dels accidents amb 16 casos; la segueix la travessera nou vial amb 9 i la carretera de Calonge amb 7.

Informe penjat al web municipal

A l’informe d’accidentalitat adjunt es pot consultar el tipus de vehicles (o vianants) implicats, la tipologia d’accidents i el nombre d’atropellaments, així com les causes i les localitzacions.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat